Aquests són els conceptes bàsics de Google Ads més importants que necessites saber per començar a manejar aquesta eina. CPA, CPC, PPC ¡i molts més!

Clics

Quan un usuari fa clic en un anunci, ads el comptabilitza com un clic. Encara que l’usuari no arribi a accedir realment al lloc web perquè es produeixi algun problema. És per això que hi pot haver una diferència entre el nombre de clics i el nombre de visites.

CPA

El cost per acció és l’ import mitjà que es cobrarà per cada conversió de l’ anunci. El cost per CPA mitjà es calcula dividint el cost total de les conversions entre el nombre total de conversions.

CPC

Es tracta del cost per clic en un anunci. Es poden fer campanyes amb pujades de CPC per establir un clic màxim, que serà l’import més alt que està disposat a pagar per un clic.

disseny responsive

CPC màxim

És la puja de CPC que es determina com a màxima perquè així hi hagi un límit de pagament per cada clic que rebi l’ anunci. Si algú fa clic a l’anunci, no et costarà més que el CPC màxim. Normalment, una puja més alta pot fer que el teu anunci posicioni més alt a la pàgina.

CPC real

És l’ import final que es cobrarà per cada clic. En general se sol pagar una quantitat inferior a la puja de cost per clic màxim (CPC màx.).

CPL

El cost per lead és el cost a pagar per haver aconseguit un client potencial. Un client es converteix en lead quan proporciona la informació necessària com per ser un client potencial. Per exemple: un formulari, un registre, enviament de dades de contacte, una trucada, etc. A diferència del CPA, el client no necessàriament ha de comprar alguna cosa.

Rich media

CPM

El cost per cada mil impressions t’assegura que només pagues quan els teus anuncis són vist cada 1000 vegades. Per exemple, si la calor del CPM és de 2 euros i el teu anunci rep 8000 impressions, el cost seria de 16 euros.

CTR

El percentatge clics (Clic through rate) és el nombre de clics respecte al nombre d’impressions. Indica el percentatge de persones que han fet clic després de veure el teu anunci. Es calcula d’aquesta manera: CTR = (Clics/Impressions)x100

És a dir, es divideix el nombre de clics entre el nombre de vegades que ha estat vist aquest enllaç, després, es multiplica per 100. Per exemple:

El nostre resultat a Google ha estat vist 3000 vegades i hi han fet clic 24 vegades. Ho calculem així: . De manera que el CTR seria: 0,8%
PPC

PPC

El pagament per clic és el pagament que està disposat a pagar un anunciant a la web que vol que els presenti. Es fa servir com a canal de publicitat per portar trànsit al web. S’ establirà un pagament determinat per cada clic a l’ anunci. D’aquesta manera, cada vegada que un usuari d’aquesta web faci clic sobre l’enllaç patrocinat, el web restarà el valor per clic que s’hagi acordat amb l’anunciant.

CREATIUS, PROACTIUS Y CONSTANTS

17300 studio som una agència de disseny i comunicació amb seus a Girona, Barcelona i Andorra que compta amb un equip expert en diferents àmbits amb el qual aconsegueix oferir grans resultats en els següents serveis:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *