Una url canònica és la URL de la pàgina que Google considera més representativa d’un conjunt de pàgines duplicades d’un lloc web.

Per exemple, si tens diverses URLs que dirigeixen a la mateixa pàgina o pàgines amb contingut igual o similar. En aquests casos Google triarà una URL com a canònica.

Quan el robot de Google indexa els llocs, intenta determinar quin és el contingut principal de cada pàgina. Si detecta que en un mateix lloc hi ha diverses pàgines amb contingut similar, marca com a canònica la pàgina que considera més completa i útil.

Inbound marketing

Serà aquesta la que es rastrejarà amb més freqüència ja que les versions duplicades no es rastrejaran tan sovint per reduir la càrrega de rastreig de Google del teu lloc.

Per triar les pàgines canòniques, Google té en compte si la pàgina es publica mitjançant HTTP o HTTPS, la qualitat, si la url està en un sitemap i si inclou l’etiqueta rel= canonical.

Si no indiques explícitament quina URL és la canònica, Google la seleccionarà per tu. Pots veure quina és la pàgina que Google considera canònica amb l’eina d’inspecció d’URLs. Tingueu en compte que encara que seleccions una pàgina canònica específicament, Google pot triar una altra de diferent a la teva per rendiment o contingut.

Com indicar la pàgina canònica?

Per triar la URL canònica d’un conjunt d’URLs duplicades o pàgines idèntiques o similars hauràs de:

Utilitzar l’ etiqueta d’ enllaç rel =”canonical”

Pots indicar que una pàgina és un duplicat afegint una etiqueta a la secció head de la pàgina HTML.

Si tens diverses URLs que dirigeixen al mateix contingut, però vols que la canònica sigui la següent: https://example.com/hat/blue-hat, hauràs de:

Incloure en totes les pàgines duplicades un element d’ enllaç rel =”canonical” a la secció de les pàgines duplicades. Aquest, ha d’ adreçar a la pàgina canònica:

Si la pàgina canònica té una variant per a mòbils, afegeix a la pàgina un enllaç rel=”alternate” que porti a la versió per a mòbil: Inclou a la pàgina els atributs hreflang pertinents per a l’idioma o altres tipus de redireccions que consideris oportú. Utilitzant rutes absolutes i no relatives en els elements d’ enllaç rel =”canonical”.

Utilitza l’ encarregat HTTP rel =”canonical”

Pots configurar el teu servidor, indicant la URL canònica de documents compatibles amb la Recerca, inclosos documents que no siguin HTML, com arxius PDF, mitjançant encapçalats HTTP rel =”canonical” i no etiquetes HTML.

Exemple: si dones accés a un arxiu PDF des de diverses URLs, pots retornar un encapçalat HTTP rel=”canonical” quan se sol·licitin les URLs duplicades per indicar al robot de Google quina és la URL canònica d’aquest arxiu:

diseño de logos

Utilitza un sitemap

Tria les URLs canòniques de totes les pàgines del teu lloc i envia-les en un sitemap. Totes les pàgines que figuren en els sitemaps se suggereixen com a canòniques, si hi ha pàgines duplicades, el robot de Google decidirà quins són preferents, en funció de la similitud del contingut.

Utilitza redireccions 301 per a les URLs retirades

Utilitza aquest mètode quan vulguis desfer-te de les pàgines duplicades que tinguis i assegurar-te que la transició a les noves URLs es realitzi sense problemes abans de retirar les antigues.

Selecciona una de les URLs com a canònica i utilitza redireccions 301 per enviar el trànsit de les altres URLs a la canònica. Les redireccions 301 configurades en el servidor són la millor manera d’assegurar-te que es redirija els usuaris als cercadors a la pàgina correcta. Amb el codi 301, s’ indica que una pàgina s’ ha traslladat de forma permanent a una altra ubicació.

Conclusió

Si tens pàgines en les quals es pot accedir mitjançant diverses URLs o pàgines diferents amb contingut igual o similar, Google triarà la URL com a canònica que és la que rastrejarà i considerarà que les altres són duplicades, si no ho indiques explícitament. Per indicar a Google la URL canònica, pots utilitzar l’etiqueta d’enllaç rel=”canonical”, l’encapçalat HTTP rel=”canonical”, sitemap o les redireccions 301 per a les URLs retirades.

CREATIUS, PROACTIUS Y CONSTANTS

17300 studio som una agència de disseny i comunicació amb seus a Girona, Barcelona i Andorra que compta amb un equip expert en diferents àmbits amb el qual aconsegueix oferir grans resultats en els següents serveis:

2 comentaris de “URL canònica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *