Rich media

Aquest tipus de publicitat és bastant més complex que d’ altres, ja que inclou so, vídeo i elements que conviden i inciten l’ usuari a realitzar una acció.

S’ha pogut comprovar que aquest tipus d’anuncis online generen un major engagement. A més és molt versàtil, ja que pot utilitzar-se dins de qualsevol campanya de publicitat, des d’aconseguir trànsit web fins a notorietat de marca.

Rich media

Tipus d’ anuncis Rich Media i exemples

Hi ha diferents tipus d’anuncis Rich Media, alguns més simples i d’altres més complexos. Aquests són els més comuns:

Banner

són anuncis interactius que apareixen a la part superior de la web o al lateral. La seva mida i la seva posició són fixos dins del site.
Interstitial: és un anunci a pantalla completa que apareix sobre el contingut quan l’usuari canvia de pàgina.

Rich media

Desplegables o expandibles

L’ anunci s’ activa de forma automàtica o quan l’ usuari hi fa clic. En qualsevol dels dos casos l’anunci augmenta les seves dimensions per reproduir-se.

Creativitats dinàmiques

Les creativitats de bàner, expandibles, intersticials o VPAID, entre d’ altres, també poden ser dinàmiques. Les creativitats dinàmiques utilitzen un perfil d’ administració vinculat que pot canviar el contingut d’ una creativitat sobre la marxa, ja sigui manualment o en funció de les regles de contingut.

Push-down

Anuncis expandible que desplacen el contingut d’una pàgina web cap avall quan la creativitat s’expandeix, de manera que retira la pàgina web per mostrar l’anunci.

Rich media

Slider de vídeo o small sticky player

els anuncis apareixen a la part inferior i mantenen la seva posició durant tota la navegació.

VPAID de Google

VPAID significa interfície d’anuncis per a reproductors de vídeo. Les creativitats VPAID es mostren en el reproductor de vídeo in-stream dels editors (com el reproductor de YouTube) i solen incloure contingut de vídeo.

Netflix, per exemple, va utilitzar un baner en el qual en passar el punter sobre ell es reproduïa el tràiler de la sèrie o pel·lícula seleccionada.

McDonalds, per la seva banda, va llançar un anunci per a smartphones en el qual es demanava a l’usuari que agafara el dispositiu si volia aconseguir una oferta. I com que aquestes dues grans empreses, hi ha més marques que han utilitzat algun format de publicitat Rich Media aconseguint bons resultats.

Rich media

Principals característiques del Rich Media

Una de les principals característiques dels anuncis Rich Media és que contenen àudio, imatges, vídeos i animacions. És a dir, no són estàtics. A més, cal que l’ usuari realitzi una determinada acció perquè l’ anunci es reprodueixi o es mostri, la qual cosa els fa menys invasius i millora l’ experiència de l’ usuari.

També permeten fer un seguiment d’engagement, la qual cosa és molt útil per a una marca que vulgui mesurar els resultats d’una campanya de publicitat online.

Lamentablement, aquestes característiques esmentades els converteixen en anuncis més pesants, ja que poden superar els 200 KB, cosa que podria alentir la càrrega de la pàgina web, sobretot si n’hi ha massa.

CREATIUS, PROACTIUS Y CONSTANTS

17300 studio som una agència de disseny i comunicació amb seus a Girona, Barcelona i Andorra que compta amb un equip expert en diferents àmbits amb el qual aconsegueix oferir grans resultats en els següents serveis:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *