Un bon disseny de logotip, què és?

El disseny de logotip és el primer símbol o element gràfic que possibles clients o consumidors relacionen amb una empresa o producte. Els proporciona una primera impressió i, sens dubte, ha de ser bona. L’objectiu del logotip és connectar la gent amb la marca. No hi ha regles per crear un bon logotip, es considera més aviat un art i tot depèn de la creativitat i el poder d’ expressió del dissenyador.

No obstant això, molts són els dissenyadors que s’han atrevit a donar consells i recopilar una sèrie de principis bàsics per aconseguir el logotip perfecte.

diseño de logos

1. Ha de ser versàtil

Has de tenir en compte que el teu logotip no només va aparèixer imprès en paper. En l’actualitat, va a ser utilitzat en tot tipus de mitjans com: pàgines Web, targetes de visites, fotografies en alta resolució o fins i tot en samarretes. D’aquí que no hagi de ser una cosa gaire complexa. Un bon exemple de versatilitat és el logotip de Nike.

Xarxes socials

2. Ha de ser fàcil de recordar i d’entendre

Usar els colors i la forma adequada farà que el teu disseny sigui fàcil de recordar. Mitjançant els colors es poden expressar multitud de sentiments i una combinació de colors perfecta donarà sentit al logotip. D’altra banda la forma del logotip també és important, ja que si és molt difícil de dibuixar costarà recordar-ho o fins i tot entendre-ho a algunes persones.

3. Ha de respondre a les preguntes per què?, qui? i què?

És molt important tenir això en compte i oferir tota la informació al dissenyador si fos necessari.

No cal que el mateix logotip contesti les preguntes, per exemple, un logotip d’una botiga de sofàs no té per què ser un sofà. No obstant això, s’han de plantejar i resoldre tres preguntes abans de dissenyar el logotip: per què ho necessites?, a qui va dirigit? i quin és el seu propòsit?

5. S’ha de poder mostrar en blanc i negre

Que el teu logotip compleixi aquesta regla serà un bon senyal, ja que significarà que no és gens complex. Un bon logotip no necessita ombres o efectes especials. Alguns exemples poden ser els logotips de Nike, Coca Cola o LG.

6. Ha d’impressionar i seduir

L’originalitat d’una empresa comença pel seu logotip, d’aquí que un bon logotip sigui un aspecte molt important per diferenciar-se de la competència. El logotip d’una empresa ha de ser la resposta a la pregunta: per què jo sóc millor que la resta? Si el teu logotip destaca i impressiona guanyaràs respecte i confiança cap a la teva marca.

CREATIUS, PROACTIUS Y CONSTANTS

17300 studio som una agència de disseny i comunicació amb seus a Girona, Barcelona i Andorra que compta amb un equip expert en diferents àmbits amb el qual aconsegueix oferir grans resultats en els següents serveis:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *